את מרבית כישורי החיים,
ניתן לרכוש בכסף או בשווה כסף, יש משהו מנחם להפליא בידיעה הברורה הזאת, שאנו לא חייבים להצטיין בכל תחום, ושאנו בהחלט יכולים להנות מהעובדה שאנו לא חיים על אי בודד אלא בכפר גלובלי ענק שבו ניתן להנות במטבע עובר לסוחר, מעבודת יד מדהימה שבוצעה בכפר בצד השני של העולם. כשיודעים בברור שיש חלופה בכל תחום כמעט, הידיעה הזאת, מפחיתה מאד לחץ ותחרות, כי אם אנו מאולצים בכח ובחוסר חכמה, לעסוק בתחומים שאינם זורמים בקלילות בחיינו, "כי צריך", אנו מפסידים פעמים, את התוצר הלא מוצלח שהשגנו באי נעימות, ובעיקר את הזמן האבוד, שבו יכולנו לעסוק לשכלל ולשפר את מה שאנו אוהבים וטובים בו.

כאשר מעודדים אותנו ומתגמלים אותנו למצוא את הדברים שאנו באמת אוהבים, ושאותם קל לנו לבצע, מתפרצים פתאום מעיינות חבויים של כישורים וכשרונות, המאפשרים לנו בבטחון עצמי, לחזור גם לנושאים בהם לא היינו מוצלחים במיוחד, ולגלות, שאם אין עלינו לחץ, אנו יכולים... א-ב בחינוך ביתי קובע, שאין ולו אדם אחד בעולם, שאינו מוגבל פיסית, שהוא לא יוצלח בכל התחומים - יש אנשים שסירסו אותם לחשוב מגיל אפס, שהם לא יוצלחים, לא מוכשרים, לא מסוגלים, וכך הלאה.
כלל ראשון בכישורי חיים לחיים טובים: למילים טובות, יש כוח העולה על מילים שליליות.
לעבור עם פינצטה על רשימות "הנהלת חשבונות" שיש עם הסובבים, כל אותן מנטרות שברגע של כעס באות בשרשרת ארוכה של הטחת טענות בזולת, לרשום אותן על נייר, לפרק אותן לגורמים ולהעמיד אותן במבחן אמת, מפתיע לגלות שמשפט כגון: "אתה לא עושה כלום בבית" יכול להעלם מהשטח אחרי יום אחד, שבו נרשום בדייקנות, כמה פעולות עושה למעננו אותו אחד שנמצא במשבצת "לא עושה כלום" וכמו שנדרוש מעצמנו לנהוג בכבוד בסובבים אותנו, כך נדרוש מהזולת לנהוג בנו בכבוד, מי שהוא דואג להזכיר לך כל יום שאתה אפס? זו דרכו להרעיל אותך לזכור ולהתרגל לקבל בעולם מקום המיועד לאפס, יש למילים כח עצום שהרי "הכל נעשה בדברו.", ולכן גם אם זה "בצחוק" ו"כזה אני" ו "אני לא מתכוון באמת", יש לך זכות מלאה ומוחלטת לשבור את מעגל הקסמים המכוער ולדרוש לפנות אליך כאל אדם מהישוב. זה נכון ברמה אישית ונכון שבעתיים לגבי סטיגמות על קהלים שלמים, כמו עדות, דתות וכד'. |